Založ si blog

Vyber spravnych panelov je zaklad

Panely OPS 300 sendvičovej konštrukcie sú zložené z expandovaného POLYSTYRÉNU (EPS) a drevocementovej dosky KRUPINIT, ktorá tvorí vonkajší obal polystyrénového jadra, zabezpečuje pevnosť panelov, ochranu proti ohňu a mechanickému poškodeniu. Jeho pórovitá štruktúra dobre pohlcuje zvuk a poskytuje výborný podklad pre nanášanie omietok, preto je vhodný pre nízkoenergetické domy.

POLYSTYRÉN EPS je osvedčená izolačná hmota, ktorá má veľmi nízku hmotnosť a je ľahko spracovateľná. Skladá sa z 98% vzduch a z 2% zmes látok pentan a styrén ktoré sa bežne nachádzajú v prírode. Jeho tepelná odolnosť je medzi -180 až 100°C.
Medzi ľudmi koluje mýtus, že polystyrén časom mení rozmer (vyparí sa), čo NIE JE PRAVDA. Pravdou je, že sa zmrští o 0,2-0,4% ešte než opustí výrobnú halu a neskôr tento jav odoznie.

KRUPINIT je drevocementová doska vo svete známa ako heraklit, ktorá ma vynikajúce tepelno-zvukovo aj protipožiarne vlastnosti.

Jeho hlavné prednosti sú:
-tepelnoizolačná schopnosť
-pohlcovanie zvuku
-ochrana proti ohňu
-pevnosť a pružnosť
-malá hmotnosť
-výborná priľnavosť a nosnosť omietok
-dobrá priľnavosť k betónu
-ľahká spracovateľnosť
-odolnosť proti drevokaznému hmyzu, hlodavcom a vtákom
-nepodliehajú poškodeniu mikroorganizmami
-sú zdravotne nezávadné
-ekologické
-odolnosť proti vlhkosti a pliesni
-majú dlhú životnosť
Jadro panelu z expandovaného polystyrénu hrúbky 200 mm je výborným tepelným izolantom.
Výsledkom je mimoriadne tepelne izolujúci, vysoko mechanicky odolný, zvukovo izolačný a požiarne bezpečný panel. Použitím týchto panelov vytvárame zdravotne a hygienicky nezávadné stavby s dlhou životnosťou, vhodné aj pre pasívne domy.
Panely OPS 300 sa používajú pre stavbu obvodových stien rodinných domov a bytových domov i občianskych stavieb do výšky dvoch podlaží. Dosahujú dvojnásobne väčšie tepelnoizolačné parametre obvodových stien, ako klasické materiály, sú preto určené pre stavbu nízkoenergetických a pasívnych domov, čo ocení každý, kto ide stavať rodinné domy.

Stavby sa realizujú stavebným systémom HIPS (Hyper Izolačný Panelový Systém). Je to systém vyvinutý na Slovensku, ktorý využíva pre stavbu obvodových stien práve panely OPS 300 spolu s drevenými hranolmi KVH prierezu 140 x 80 mm, ktoré zabezpečujú nosnosť stien. Hranoly sa pri montáži integrujú do drážok panelov a spájajú sa s nimi pomocou PUR peny. PUR penou sa spájajú panely s podlahou aj navzájom nanesením na styčné plochy.

Drevené nosníky sa o podklad upevňujú oceľovými kotvami, skrutkami a kovaním. Spojenie stropu a steny sa zabezpečuje vzájomným prepojením drevených stĺpov s drevenou pomúrnicou pomocou skrutiek a oceľových platničiek. Na povrchovú úpravu panelov sa v interiéri používajú sadrokartonové dosky hrúbky 12,5 mm a na strane exteriéru minerálne omietky hrúbky 15 mm.

Alternativne zdroje energie

27.09.2016

Obnoviteľné zdroje energie majú v budúcnosti čiastočne alebo možno úplne nahradiť súčasné zdroje, ktoré zaťažujú naše životné prostredie, keďže sú v podstate prakticky nevyčerpateľné. Veterná energia Malé veterné elektrárne dokážu slušne pokryť spotrebu elektrickej energie pre nízkoenergetické domy, či pripraviť dostatok teplej vody. Malé veterné turbíny [...]

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3129x
Priemerná čítanosť článkov: 1565x

Autor blogu

Kategórie